Thursday, August 6, 2009

Sakit

Gua bangun tido...
Gua bersiap2 bersemangat nak pergi kelas....
Dengan niat nak concentrate dalam kelas untuk kali terakhir sebelum penggal pertama semester...
Gua siap pakai perfume lagi pergi kelas....
Konon menunjukkan gua bersemangat....
Memang gua bersemangat pun....
Siap pakai kasut lagi....
Baju berkolar menjadi pilihan....
Antara appearance gua kalau bersemangat ke kelas....
Gua berjalan menuju lif....
Tekan butang bawah dengan penuh tekun....
Ok bernyala....
Tunggu lif sampai....
Kenapa lif sampai lambat daripada kadar lembab yang biasa?
Owh maybe ramai orang jakun nak naik lif sebelum cuti....
Tiba-tiba gua ditegur....

Lelaki : hensem-hensem macam ni nak pergi mana?
Gua : Pergi kelas...tapi dah ponteng 2 kelas dah pagi tadi...
Lelaki : Tadi u xpergi MPH?
Gua : Ada apa?
Lelaki : Diorang wat announcement UNITEN kena kuarantin...3 orang positif H1N1...semua kelas cancelled...
Gua : Yeke?
Lelaki : Cuba u try call kawan u tny pasal kelas...

Gua menekan punat nombor di handphone gua yang dh uzur....
Tet tet tet tet tet tet tet tet....
Truuuttt truuuttt....
Truuuut truuuuuut.....

Gua : Helo!ko kt mane?
Kawan : Aku kt COE food court....
Gua : Ko xpgi kelas?
Kawan : Ko nie ketinggalan zaman...kelas semua cancelled...
Gua : Demm!!

Terus gua patah balik pulang ke bilik....
Bukak kasut....
namun teringat perut gua kelaparan....
Terus gua sarung selipar pgi lepak makan....




Pengajaran : Jangan selalu ponteng kelas pagi. Kan dah kena cop sebagai ketinggalan zaman. Tapi kenyataan gua masih up-to-date. Gua oke.

8 comments:

  1. Kolej gua dah ada sorang meninggal. Kenapa kementerian tak keluarkan notis lagi? Gua jadi x paham dengan sikap orang atasan. Bodoh barangkali?

    ReplyDelete
  2. gila jujur bagitau lu da ponteng kelas pagi.

    ReplyDelete
  3. ala..kesiannye...bersemangat tak kene time laaa...len kali bersemangat lagi ye...

    ReplyDelete
  4. uniten loser la..utm jugak oke :P

    ReplyDelete
  5. dik an:ape kes?dh byk dh uni kena tutup sbb H1N1.cube lu try panggil pegawai kesihatan dtg kolej lu.

    kathy:gua mmg seorang yg jujur.lelaki yg mithali :p

    lyndawawa:ofkos!

    saruk:kena halau kire cool?

    ReplyDelete
  6. gie:huhuhuh...xkesahla...jgn termiss kuiz mcm org tue dhla

    ReplyDelete
  7. time semangat tu lah kelas slalu cancel kan..
    xmemahami lgsg kampus nih...

    ReplyDelete